TAPAS

bij ‘het Oude Huys’ kunt u geregeld genieten van een TAPASAVOND,

de tapas avond gaat door bij 10 of meer aanmeldingen.

De prijs excl. drank is 30,- p.p.

We verzoeken u vriendelijk om te reserveren, dit is noodzakelijk ivm voorbereiding, en het doorgeven van wat belangrijke info, o.a. of u vegetariër bent, of u ergens allergisch voor bent.

Reserveren kunt u telefonisch: 06-45538444 of per e-mail: infohetoudehuys@ziggo.nl (vermeld altijd uw tel nr!) of: binnen aan de balie (aub buiten de spits)

Telkens als we nieuwe datums bepaald hebben, vermelden we ze hier op de website.

Wellicht is het interessant eerst even een korte inleiding over de oorsprong en geschiedenis van de Spaanse TAPA te geven.

Het spaanse woord Tapa betekent in feite deksel of afdekking en men gaat er van uit dat de Tapas oorspronkelijk als een soort afdekking ter bescherming boven op de drank(jes) ontstaan zijn.

Tapas zijn altijd kleine porties (grotere porties worden racion genoemd), en Tapas hebben ten doel iets lekkers bij/aan de drank toe te voegen, als balans of contrast.

Typische/traditionele Spaanse tapas zijn: olijven, kaas, gedroogde ham of andere vleeswaren – koud of warm (sommige daarvan ook in/met een heerlijke warme saus), vis en inktvis, noten, diverse groenten, enz. enz.

Tapas werden/worden tussen de grote maaltijden ook als kleine versnapering gegeten, iets kleins om niet de honger voor de grotere maaltijd in de weg te staan.

Tegenwoordig is er een oneindige variatie aan de Tapas ontstaan en er worden nog steeds nieuwe toegevoegd. In principe is elke kleine portie een Tapa, dus ook bijvoorbeeld Paella is als kleine portie een Tapa.

Maar voor spaanse mensen is bij het genieten van hun Tapas – vanzelfsprekend met het glaasje wijn –  nog iets onmisbaar, namelijk het gezelschap waarmee men van de tapas geniet! De sfeer om met familie, vrienden, bekenden, of zelfs onbekenden gesprekken te hebben, verhalen te vertellen of nieuwtjes uit te wisselen. Kortom hartelijke en warme gezelligheid in onlosmakelijke combinatie met de Tapa(s) en een drankje/wijntje.

‘het Oude Huys’ organiseert geregeld Tapas-avonden. We serveren dan traditionele Spaanse Tapas. TAPAS zijn altijd een culinair avontuur en vol van pure smaak. Komt u ook? Dan doen we ons uiterste best om er, samen met u, een gezellige, sfeervolle en smakelijke Tapas-avond van te maken!