TAPAS

‘het Oude Huys’ organiseert geregeld een TAPAS AVOND,

onze aankomende Tapas avond(en): zaterdag:  

28 september, 2 november, 9 november

De prijs excl. drank is 30,- p.p.

We verzoeken u vriendelijk om te reserveren, dit is noodzakelijk ivm voorbereiding, en het doorgeven van wat belangrijke info, o.a. of u vegetariër bent, of er iets is wat u niet echt of echt niet lekker vindt, of u ergens allergisch voor bent.

Reserveren kunt u telefonisch: 06-45538444 of binnen aan de balie (aub buiten de spits)

Zo gauw we een volgende datum geprikt hebben, vermelden we die op deze website.

Wellicht is het interessant eerst even een korte inleiding over de oorsprong en geschiedenis van de Spaanse TAPA te geven.

Het spaanse woord Tapa betekent in feite deksel of afdekking en men gaat er van uit dat de Tapas oorspronkelijk als een soort afdekking ter bescherming boven op de drank(jes) ontstaan zijn.

Tapas zijn altijd kleine porties (grotere porties worden racion genoemd), en Tapas hebben ten doel iets lekkers bij/aan de drank toe te voegen, als balans of contrast.

Typische/traditionele Spaanse tapas zijn: olijven, kaas, gedroogde ham of andere vleeswaren – koud of warm (sommige daarvan ook in/met een heerlijke warme saus), vis en inktvis, noten, diverse groenten, enz. enz.

De Tapas werden/worden tussen de grote maaltijden ook als kleine versnapering gegeten, iets kleins om niet de honger voor de grotere maaltijd in de weg te staan.

Tegenwoordig is er een oneindige variatie aan de Tapas ontstaan en er worden nog steeds nieuwe toegevoegd. In principe is elke kleine portie een Tapa, dus ook bijvoorbeeld Paella is als kleine portie een Tapa.

Maar voor spaanse mensen is bij het genieten van een of meerdere Tapas met een glaasje wijn nog iets onmisbaar, namelijk het gezelschap waarmee men van de tapas geniet! De sfeer om met familie, vrienden, bekenden, of zelfs onbekenden gesprekken te hebben, verhalen te vertellen of nieuwtjes uit te wisselen. Kortom hartelijke en warme gezelligheid in onlosmakelijke combinatie met de Tapa(s) en een drankje/wijntje.

‘het Oude Huys’ organiseert geregeld Tapas-avonden. We serveren dan gedeeltelijk traditionele Spaanse Tapas en gedeeltelijk vernieuwende Tapas. Onze TAPAS zijn echter altijd een culinair avontuur en vol van pure smaak. Komt u ook? Dan doen we ons uiterste best om er, samen met u, een gezellige, sfeervolle en smakelijke Tapas-avond van te maken!